Het Doktershuis Vinderhoute

Klik hier om een afspraak te maken

Vanaf 1/1/2018 enkel nog consultaties na afspraak

(de vrije raadplegingen op maandagavond en vrijdagavond verdwijnen).

 

Welkom op de website van Het Doktershuis Vinderhoute

Als groepspraktijk van huisartsen bieden wij u een plaats aan waar u in vertrouwen geholpen kan worden.

We verwelkomen iedereen, van pasgeborene tot oudere.

U kan bij ons terecht voor alle mogelijke klachten en problemen: zowel bij spoedgevallen (acute zorg) als voor opvolging van chronische aandoeningen staan we u graag bij. Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor hechtingen, preventieve onderzoeken, pre-operatief onderzoek, gynaecologisch onderzoek (uitstrijkje), bevriezen van wratjes, rookstopbegeleiding, begeleiding van het levenseinde, …

Wij zetten ons in om u zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden.

We helpen u graag zelf wanneer we kunnen, en verwijzen u door naar de juiste hulpverlener wanneer we moeten.

Patiëntenbrief

Beste patiënten, 

Aangezien er een aantal veranderingen op til staan in de praktijk, brengen we jullie traditiegetrouw per brief op de hoogte.

Nieuwe arts

Op 31 augustus beëindigt dokter Elias Vynckier zijn opleiding tot huisarts. Samen met zijn vriendin Hélène heeft hij ervoor gekozen om zijn West-Vlaamse roots terug op te zoeken. Vanaf 1 september start hij als huisarts in Ingelmunster. We wensen hen veel succes en geluk toe!
Hij wordt vanaf 1 september opgevolgd door dr Ine Veldeman.

We willen beklemtonen dat zij reeds afgestudeerd is als arts, en gekozen heeft voor de specialisatie huisartsgeneeskunde (een bijkomende opleiding van 2 jaar).

Vanaf 1 januari 2018 enkel nog consultaties na afspraak

De 'vrije' consultaties (nu nog op maandagavond en vrijdagavond) verdwijnen volledig. Vanaf 1 januari 2018 zal het dus enkel nog mogelijk zijn te consulteren na afspraak. Wij zullen echter even flexibel blijven en het zal steeds mogelijk zijn om de dag zelf nog afspraken te maken.

Online afspraken via www.hetdoktershuis.be

Het is nu ook mogelijk online afspraken te maken via www.hetdoktershuis.be, wat we indien mogelijk aanbevelen om de telefoondruk te verlichten. Het blijft uiteraard ook mogelijk telefonisch afspraken te maken. Indien het online systeem 'volzet' is kan u ons nog steeds bellen om toch de dag zelf nog een afspraak te maken indien nodig. Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch aangevraagd worden.

Klaarleggen van voorschriften op telefonische vraag

We merken dat het klaarleggen van voorschriften op telefonische vraag uit de hand loopt. Bovendien is dit in feite door de wet verboden en wordt dit steeds moeilijker door de verplichte invoering van het elektronische voorschrift. Probeer er daarom samen met ons voor te zorgen dat er genoeg voorschriften meegegeven worden tot een volgende controle/afspraak.

Zo: het was deze keer een vrij grote hoeveelheid informatie, maar we vinden het belangrijk jullie van de op til zijnde veranderingen op een duidelijke manier op de hoogte te brengen.

We willen jullie in elk geval van harte danken voor het blijvend vertrouwen in onze praktijk!

Met vriendelijke groeten,

Drs. Gerda, Lilette, Michiel en Tine
Dr. Ine (vanaf 1 september 2017)